U srijedu 10. svibnja u Dobrim vinima održana je promocija novih Korlata, te daruvarskog sauvignona i graševine. Na sinoćnju je večeru došlo 94 ljudi, što je ovosezonski rekord Dobrih vina: važno je istaknuti da iz srijede u srijedu broj posjetitelja raste, pa se polako javlja problem s manjkom stolova.
Korlat je, kako smo napisali u nedavnoj recenziji njihova merlota i syraha, jedan od najvažnijih vinogradarskih projekata u neovisnoj Hrvatskoj. Kamenjar Korlat prije desetak godina pretvoren je u 103 hektara vinograda pod nadzorom dr. Nikole Miroševića, nestora hrvatske vinske znanosti. Taj se posao odvijao uz pomoć teške mehanizacije, koja je krčila dalmatinski kamenjar, kako bi Badelova Benkovačka vinarija dobila zaista vrhunsko grožđe za svoju novu liniju.
Rezultati su definitivno odlični, a u berbi 2012., koja je napunjena prije nekoliko tjedana, osobito je impresionirao syrah: elegantan i moćan, svjež i visokoalkoholan. Radi se o klasičnom vinu, s vrlo dugim potencijalom dozrijevanja. Prije syraha kušali smo daruvarski sauvignon i graševinu iz 2015. godine, da bi večera završila izvanrednom izbornom graševinom iz 2009. riječ je o briljantnom desertnom vinu, čija kvaliteta nadilazi kontekst hrvatske vinske scene.
Vinske večere u baru Dobra vina ovog su proljeća oživjele po noći donedavno beznadno eutanizirani Green Gold. Bilo bi zaista dobro kada bi se i u tom poslovnom-gastro-shopping centru, kao i u drugim dijelovma po danu prepune Radničke, tijekom večeri organizirali dovoljno zanimljivi događaji, koji bi novi zagrebački City držali živim i poslije sumraka.