U petak od pola četiri do pet, dakle u vrijeme kad su restorani u pravilu prazni, Pod zidom je bio pun i živahan: toga jutra na internetu su objavili da iduća večera posvećena tatarskom bifteku, dio novog programa, unaprijed rasprodana. Pod zidom se želi baviti modernističkom bistrologijon: jesenska salata priprema se sa sokom od nara, rižoto od kozica obogaćen je dimljenom paprikom, a bazični se tartar miješa od volujskog srca. Najzorniji primjer modernizma chefa Gorana Stanisavljevića jest, međutim, buncek s palentom i hrenom.
Buncek je otkošten i oblikovan u kvadar, poslužen na palenti. Buncek i palenta odvojeni su slojem kiselog zelja, a taj primamljivi sendvič pliva u mesno-kiselom umaku obogaćenom s par kapi bučina ulja. Na samom rubu izvrsno dizajniranog tanjura još se bijelila pjena od hrena. Sve bi to bilo izvanredno, da je tehnički ispravno izvedeno. Međutim, buncek je bio prepun hrskavice, što je potpuno nedopustivo za ozbiljno kuhanje. Ako se upuštamo u ozbiljno preoblikovanje mesa, to mora biti obavljeno čisto i besprijekorno. Neprecizna tehnička izvedba ovog jela smanjila je ocjenu. Rižoto od šumskih gljiva bio je, s druge strane, prilično perfektan. Za desert smo naručili semifreddo od espressa sa slanim karamelom koji je bio vrlo dobar. Semifreddo i lava cake s mandarinom Pod zidom rade sami, dok ostale deserte potpisuje slatičarnica Meet Mia. Porcije Pod zidom su goleme, vinska lista se mijenja pa ju je teško valorizirati, dok je posluga simpatična i efikasna.
POD ZIDOM
POD ZIDOM 2, ZAGREB
HRANA +3/5 (s tendencijom na više) AMBIJENT -4/5 SERVIS -4/5