Tri vodeća plešivička vinara, Tomislav Tomac, Velimir Korak i Zdravko Šember, u subotu 22. travnja predstavit će svoja vina u za njih netipičnom, toplom i opojnom ambijentu lošinjske uvale Čikat. Korak, Tomac i Šember otvaraju sezonu vinskih vikenda, koji katkad obuhvaćaju i profesionalno vođene radionice, u luksuznim lošinjskim hotelima Alhambra i Bellevue. Lani su te radionice i večere, među ostalima, na istom mjestu predstavile Marjana Simčiča i Aleša Kristančiča, najznačajnije slovenske vinare koji vrlo rijetko nastupaju zajedno.
Zahvaljujući pjenuscu Amfora obitelji Tomac kojeg je Decanter lani proglasio jednim od sedam najvažnijih pjenušavih vina na svijetu, Plešivica je napokon postala međunarodno relevantna. Stoga je tim Jadrankinih hotela apsolutno pogodio, kad su angažirali plesivičke vinare da otvore sezonu velikih vinskih večera. Šember, Korak i Tomac u bukoličkom će otočkom ambijentu predstaviti desetak svojih vina, dok za večeru od sedam slijedova, mahom baziranu na otočkim sastojcima, odgovara Melkior Bašić, chef vrlo dobrog fine dining restorana Alfred Keller u maloj i luksuznoj Alhambri.