Hotel One Suite, otvoren početkom ljeta u Srebrnom, najinovativniji je na cijeloj dubrovačkoj rivieri. A bar i restoran Lokal, što ga vodi sjajna Andrea Klemenčić, žena koja je stvorila zagrebački Dežman, iznimno je inovativno koncipiran ne samo za dubrovačke ugostiteljske standarde. Lokal nije klasičan restoran. Njegov se meni sastoji od dvadesetak uglavnom hladnih jela, koja funkcioniraju kao dobri do odlični lokalni tapasi s nešto međunarodnih utjecaja. Salata od dimljene sabljarke obogaćena je nektarinama i rikulom, dok se preko velike torte od kozica prelijevaju valovi beluga leće. Suhe šljive u panceti prilično su adiktivne, tagliata od ramsteka supstancijalna. A prikli u lardu očekivano slasni. Kolekcije dobrih sireva i kobasica nadopunjuju koncept ambicioznih tapasa; nedostaju jedino kamenice, koje nekako prirodno pripadaju dubrovačkom kraju.
Za lokalne kriterije, cijene hrane u Lokalu izrazito su niske; ništa nije skuplje od osamdeset kuna. Vinska lista više je nego dobra: izbor se kreće od važnih lokalnih i hrvatskih vina, do svjetski relevantnog Loimerova single vineyard veltlinca. S koktelske liste sinoc smo kušali izvrsni negroni napravljen s mescalom. Lokal u One Suite onaj je žanr lokala kakav nedostaje ne samo Dubrovniku, nego i većem dijelu jadranske obale: moderan, univerzalno gradski, drukčiji u pristupu hrani i piću i s vrlo poštenim cijenama.