Najveća novost novog Michelinovog vodiča za 2018. za skandinavske zemlje je restoran Frantzén iz Stockholma koji je dobio tri zvjezdice i prvi put taj rang doveo u Švedsku. Chef Bjorn Frantzen bavi se japansko-nordijskom kuhinjom u restoranu s 23 mjesta. Smješten na tri kata u zgradi iz 19. stoljeća u središtu Stockholma, Frantzen je ponovno otvoren u rujnu 2017. Prije zatvaranja, od 2010. nosio je dvije Michelinove zvjezdice. Švedski chef Daniel Berlin ove je godine dobio dvije zvjezdice, a tri su restorana prvi put dobila jednu zjezdicu. U Danskoj, Kadeau chefa Nicolaia Noregaarda u Kopenhagenu dobio je drugu zvjezdicu, a u Finskoj i Norveškoj po jedan je restoran dobio jednu zvjezdicu. Nome nema, jer je zadnjih godinu dana bila zatvorena. Nova nordijska kuhinja, koja je promijenila svjetsku gastronomiju i pokazala smjer održavanja relevantnosti restoranske industrije u budućnosti, još se dobro drži.