U ponedjeljak 7. svibnja galeterija Le Mika zadnji put peče galete s lososom, ili ratatouilleom ili kozjim sirom na terasi u Masarykovoj ulici. Ova popularna francuska gastro palačinkarnica seli se još bliže centru grada, u Teslinu 14, u prostor gdje je godinama radila Bistroteka. Novi Le Mika, ulaz do Carpaccia, jednog od najuspješnijih zagrebačkih restorana, otvorit će se idući tjedan.
Osim slanih palačinki od heljdina tijesta (galettes) i vrhunskih slatkih palačinki poput Crepes Suzette, novi Le Mika nudit će i širi izbor klasičnih francuskih jednostavnih jela, od quicheova i salate nicoise, do croque monsieura i steak frites. Le Mikinim prelaskom u veći, zatvoreni restoranski prostor (u Masarykovoj se moglo jesti samo na terasi), gastronomska konkurencija u najstrožem centru grada postaje još živahnija. Mala Teslina ulica sada obuhvaća sve moguće žanrove, od dalmatinskih takeawaya (Marinada), preko svježeg fast fooda u Good Food, nacionalnog Vinodola, talijanskog Carpaccia i riblje Korčule do francuske galeterije i bistroa Le Mika.