Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Još dvije zlatne Decanterove medalje u Istri, za Cossetto malvaziju Prima Luce i Anđelinijev crni cuvee Domenico 2015.

DWWA_2017

Hrvatska su vina imala godinu za pamćenje na Decanterovim svjetskim vinskim nagradama, najvažnijem međunarodnom ocjenjivanju vina. Prema još neslužbenim podacima, deset je hrvatskih vina osvojilo zlatne medalje, a nekoliko desetaka ih je dobilo srebrne i brončane medalje. Posebno je važno što, za razliku od nekadašnjih Decanterovih ocjenjivanja na kojima su najviše ocjene u pravilu dobivala slatka vina, zadnjih nekoliko godina medalje i više od 90 bodova osvajaju suha vina, posebno ona od autohtonih sorti graševine, terana, malvazije istarske i pošipa.

;

Nakon Colline 2015. Franca Cattunara iz Brtonigle i Korone sur lie 2016. obitelji Franković iz Buja, još dvije zlatne medalje ove su godine otišle istarskim vinima. Osvojili su ih višnjanska malvazija Prima Luce 2015. Andree Cossetta i Anđelinijev Domenico iz 2015. kupaža cabernet sauvignona i merlota iz okolice Pazina. Zlato su na ovogodišnjim Decanterovim nagradama osvojili još Pošip Nerica 2016. Jakše Krajančića, Krauthakerovi Kuvlakhe Manzoni 2013. i graševina Izborna berba prosušenih bobica 2015. zatim Fakinov teran Il Primo 2017. i Badelov Korlat Syrah 2014. Prošlogodišnji uspjeh na Decanterovu ocjenjivanju, ovoga puta s Pušipelom Prestige 2015. ponovila je obitelj Jakopić iz Štrigove. Jakopići su lani dobili platinastu medalju za Izbornu berbu prosušenih bobica Graševine iz 2015.


Službeni rezultati Decanterovih svjetskih vinskih nagrada 2018. bit će objavljeni 29. svibnja

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Još dvije zlatne Decanterove medalje u Istri, za Cossetto malvaziju Prima Luce i Anđelinijev crni cuvee Domenico 2015.

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min