S krajem ljeta počinje sezona otvaranja novih restorana, čak i u krajnje nestabilnim uvjetima za ugostiteljski posao. Tako se u Zagrebu ovih dana otvaraju dvije nove pizzerije. Jedna, The Art of Pizza, smještena je u strogom centru grada, u lokalu u Gajevoj ulici što ga je desetak godina bio zauzimao vrlo mediokritetski sushi bar. The Art of Pizza, koji bi trebao početi s radom za desetak dana, nema nikakve veze s istoimenom američkom franšizom, nego je riječ o talijanskoj investiciji. S obzirom na dosadašnje talijanske restoranske investicije u Zagrebu, od grozne mafijaške Luna Rosse do amaterske pizzerije na Kaptolu, unaprijed smo lagano skeptični.
Pizzeria i bistro Public u Voltinom naselju otvorila se, kako piše Jutarnji list, ovih dana, a njen je glavni adut Kristina Halužan, pizzaiuola šampionka koja je koja je posao učila kod Marina Vanjka, dok je radila u O’Hari i pri talijanskoj instituciji Associazione Pizzaioli Napoletani,.