Danas na Zrinjevcu počinje prvi festival jesenske sezone, Food Film Festival sponzored bu Coca Cola, koji spaja kino na otvorenom i hranu. Ove godine na festivalu će prikazati 11 filmova, među zanimljivijima su Pariz može čekati Eleanor Coppole, East Side Sushi i Sweet Bean (sve filmove Film Food Festivala pogledajte OVDJE), a restorani i barovi koji i danas na Zrinjevcu otvaraju kući objavili su svoje adute za ovogodišnje izdanje. Evo što će se kuhati i jesti na Food Film Festivalu.
Chef Mario Mihelj od prošlog je proljeća digao ljestvicu u El Toru, a restoran je pojačao i festivalski program. Na Film Food Festival dolaze s chilli con carne burritom, već poznatom quesadillom, a novi slastičar El Tora Luka Sopta predstavlja se s donutom s kremom od limete i coulisom od borovnica prelivenim bijelom čokoladom i pistacijom
AperEATivo ponavlja isprobani cubano, s kojima su dosta dobro prošli na Gastro Music Festu. Na zagrebačkim ulicama zaista nedostaje dobrih cubano sendviča, jednog od najpopularnijeg uličnog jela na svijetu.
Domaća janjetina u formi pljeskavica, lollipopa, mazalica i uštipaka u lepinji
Ovaj poduzetnički projekt dobio je pristojnu pažnju lifestyle medija, zbog ideje da vječni format knedle spoje sa svim dopuštenim i nedopuštenim ovisnostima, od Orea do čvaraka i špinata.
Whiskey i roštilj klasična su kombinacija, ovdje odrađena s koktelima na bazi Jack Daniel’sa, rebarcima i burgerima.
Bez arepa u Latinskoj Americi nema ničega. Ricardo Luque iz Cubisma već neko vrijeme se bavi popularizacijom ovog bazičnog krušnog jela iz Venecuele, Kolumbije i Paname, koje radi s raznim prilozima i u nekoliko varijanti.
Premijera za novi hrvatski street food brend, koji se predstavlja kao pop-bistro specijaliziran za hranu istočnog Mediterana. Prodavat će falafel, pileći šiš kebab, kofte šiš kebab i vege humus.
Nakon RougeMarinova Bagel & Lobster Barra, koji radi u prostoru bivšeg Taco’s & Burger Barra, ovo je tek drugi put da na ulični festival hrane netko izlazi s ovim globalno popularnim formatom (Rougemarin je bagele prodavao na Foodballerki). Klara Premium je dakle na Film Food Festivalu odlučila prodavati nekoliko vrsta bagela.
Jedna od najoriginalnijih ponuda na gradskim ulicama. Soparnik je prirodni domaći street food. Ovaj se priprema na najtradicionalniji način u zaleđu Omiša, i svaki dan ga voze u Zagreb.
Češka tradicionalna slastica neizbježna je sajamska hrana i u Mađarskoj i Vojvodini. Trdelnik je cijev od pečenog tijesta uvaljana u šećer i razne dodatke, Nutellu, orahe, čokoladne mrvice i sl. U Hrvatskoj je postao popularan baš s uličnim festivalima hrane.