Restoran Momenti brine se da gosti Valamar Collection Isabella Island Resorta, smještenog na otoku Sveti Nikola preko outa Poreča, dan počnu sretni i zadovoljni. Momenti, naime, poslužuje jedan od raskošnijih i atraktivnije prezentiranih doručaka koje smo vidjeli u Hrvatskoj.
Svakih dvadesetak minuta netko od kuhara donosi kašetu svjeże otvorenih kamenica, koje se prezentiraju na puno leda i s puno kriški limeta kraj velike posude s pjenušcima, comme il faut.
Jako je važno što su kamenice postale standardni dio ponude za doručak u ambicioznijim hrvatskim hotelima.
Desno od kamenica nalazi se pult sa suhim mesom na kojem dominiraju pršut ručno rezan pred gostima, i oveća mortadela u crvenom stroju za rezanje mesa. Tu je još i nekoliko domaćih kobasica i salama.
Izbor sireva i malih ribljih jela također izgleda vrlo dobro, selekcija voća standardno je bogata, pred štednjacima za pečenje jaja stvaraju se uobičajeni redovi, dok se med poslużuje u saću.
Na posebnom vanjskom stolu s velikim sokovnikom rade svježe cijeđene sokove od voća i povrća. A la carte jela, poput fritaje s puno crnih tartufa i omleta s artičokama, lokalna su i drukčija nego drugdje: omlet s artičokama još nismo vidjeli u Hrvatskoj.
Budući da Isabella obuhvaća smještaj u četiri i pet zvjezdica, ovako bogat doručak čisti je upgrade za sobe s četiri zvjezdice (samo a la carte ponuda rezervirana je samo za goste s pet zvjezdica). Dok gosti doručkuju jela s a l carte menija, konobari na terasi raznose i tacne s finger foodom. Doručak traje četiri sata, do jedanaest.
Doručak na Svetom Nikoli spada među najbolje koje smo u zadnje dvije godine vidjeli u Hrvatskoj, skupa s doručcima u One Suiteu, Navisu i lošinjskom hotelu Bellevue.
Budući da je dobar doručak osobna iskaznica svakog hotela, veseli što su se domaći hotelijeri počeli natjecati u kvaliteti, širini izbora i atraktivnosti svojih doručaka.