U petak prvog ožujka u zagrebačkom restoranu ReUnion priređuje se gala večera u povodu Grand Tastinga. Vinartov Grand Tasting definitivno se nametnuo kao središnja hrvatska vinska manifestacija, a ovogodišnju Vinartovu gastronomsku večeru priprema ReUnionov chef Marinko Topalović.
Uz Topalovićev prilično luksuzan meni točit će se vina Marka Fakina, najveće mlade zvijezde istarskog vinarstva, i obitelji Šember, sve ravnopravnije članice velike obiteljske trojke s Plešivice. Evo menija za petak navečer, koji košta 470 kuna po osobi.
Gala večera u ReUnionu počinje kamenicama s kavijarom, uz koje će se točiti Šemberov Rose Brut. Slijedi mousse od gusjih jetara s lješnjacima, koji bi se morao dobro složiti s gustom, maceriranom Fakinovom malvazijom La Prima. Uz rižoto s paškim sirom i bademima ReUnionovi će gosti piti kompleksni Šemberov Rizling iz amfore, iz 2013.godine.
Šemberov Crni pinot iz 2017. odabran je kao partner Topalovićevu confitu od pačjeg batka u vučenom tijestu, dok bi Fakinov šampionski teran Il Primo morao ići odlično uz sporo pečena goveđa rebra s raviolom u kremi od vrganja.
REUNION (Canopy by Hilton)
Branimirova ulica 29
Petak, 01. ožujka 2019.
20:00
Cijena 470 kuna po osobi
Rezervacije 01 4559 518 ili