Nasuprot zlobnim prognozama, jedini francuski restoran u centru Zagreba ne da nije bankrotirao, nego stalno diže ljestvicu kvalitete ( a i broj rezervacija; kad smo danas ondje pili calvados, jedno sedmeročlano društvo rezerviralo je za srijedu u sedam). Le Mika ovih dana uvodi novi jelovnik, prvi njihov meni sezonskog karaktera.
Les Printemps et l’Ete 2019. nije još posve gotov pa se jela uvode postupno, a sam se jelovnik printa svakog jutra prije početka servisa Proljetna tartine puna zelenog povrća i krem juha od šparoga najprivlačnija su jela u prvom dijelu kratkog, ali sadržajnog francuskog menija. Tu su naravno i quicheovi, koji se vjerojatno nikad neće micati s Le Mikina jelovnika, kao i nešto velikih salata.
No, glavna je zvijezda proljetnog Le Mikina menija biftek sa šparogama i palentom u umaku od ljutike. Nedostaje još jedino bearnaise, da bismo se prebacili u ugođaj klasičnog pariškog bistroa, no chef Mika kaže da mu je u Zagrebu teško nabaviti dovoljne količine svježeg estragona, a bez svježeg estragona nema ni bearnaisea.
Zanimljivo je da Le Mika prvi put ima i nešto ozbiljniji riblji dio menija: uz tartar od lososa s croquillantom od mladog krumpira u tom bi se segmentu uskoro trebale pojaviti moules marinieres, dagnje u umaku od vrhnja i vina, poslužene s pomfritom. A sam Mika, jedan od najsimpatičnijih zagrebačkih kuhara, za koji tjedan počinje pohađati Kulinarsku akademiju Paula Bocusea u Lyonu.