Koliko god lista Michelinovih preporuka za Hrvatsku jest sporna, na njoj se svejedno nalazi čitav niz vrlo dobrih do odličnih restorana. Evo našeg izbora najboljih restorana s Michelinovim preporukama. Jedan od njih morao je, po većini kriterija, dobiti zvjezdicu.
Klasična visoka kuhinja chefice Ane Grgić spada među nešto najvrednije što hrvatska gastronomija uopće može ponuditi. Gospođa Grgić nije dobila zvjezdicu zbog donekle banalnog razloga, koji smo se obavezali ne otkriti, a koji je u međuvremenu ispravljen
Belizar Miloš jedan je od najkompetentnijih zagrebačkih chefova, a Darko Lugarić se ubraja među najstručnije domaće sommeliere.
Alla Beccaccia već je godinama mjerilo dobre vrijednosti za novac u Istri. Lani su odustali od ribe, što je riskantan potez.
Precizno, maštovito i moderno kuhanje, vrlo dobri sastojci i neobično zanimljiva vinska lista čine Badi zaista vrijednim vožnje do Umaga.
Riblje čarolije Davida Skoke i dalje predstavljaju gastronomsku atrakciju za sebe, koju je nemoguće imitirati.
Boba je već godinama jedan od najboljih dalmatinskih restorana: odlična riba, vrlo kompetentno kuhanje, jako dobra vinska karta.
Chef Matija Bregeš spada među najtalentiranije i najambicioznije hrvatske kuhare svoje generacije.
Chefica Marina Gaši talentirana je, inovativna i strastvena prema hrani.
Ovaj mesni restoran s prekrasnim pogledom na zapadnu Istru, prije par tjedana nas je ozbiljno impresionirao.
Već nekoliko godina teško nam je pronaći dovoljno komplimenata za chefa Fabricija Vežnavera. Očiti kandidat za zvjezdicu.
Energični i pametni restorater Borna Janeš i nadareni chef Jurica Jantolek upravo stvaraju jedan od vodećih hrvatskih gastronomskih bistroa.
Sad već klasični riblji restoran Mate Đurovića našao se na našoj listi prije svega zahvaljujući stručnoj vinskoj karti Siniše Lasana.
Visoki standardi lokalnog fine dininga i izvrsna ponuda tartufa čine gastrohotel obitelji Fernetich nezaobilaznim na svakoj ovakvoj listi.
Tač je sezonski nacionalni restoran s vrlo kompetentnim kuhanjem i jako dobrim sastojcima.
U Takenoku mnogo što više nije dobro, pa smo prije dva tjedna čašu ishlapjelog šampanjca čekali petnaestak minuta. Međutim, spašava ih izvrsna tuna.
Uz lošinjski Matsunoki, Tekka je najbolji hrvatski sushi restoran.
Time je i dalje vodeći zagrebački a vjerojatno i hrvatski restoran u žanru gastrotainmenta.