Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijska rivijera i dalje je živahna: Navis je jučer imao 22 zauzete sobe i punu terasu

navis

“Ova je godina zaista specifična po last minute gostima” pričao nam je sinoć Davor Kapetanović, sin vlasnika Navisa Krune Kapetanovića, “Evo, samo u četvrtak došlo nam je jedanaest rezervacija, pa sada imamo 22 zauzete sobe, što je više od pedeset posto.” Puna je bila i Navisova restoranska terasa, na kojoj se oko devet navečer odigrao jedan mini spektakl. Prvo je dron počeo nadlijetati obalu kraj hotela, a zatim je konobar odveo mladi par do posebno postavljenog stola uz samo more na Navisovu pristaništu za jahte. Par minuta kasnije, mladi gospodin kleknuo je i zaprosio djevojku koja je radosno pristala. Dron je sve snimao, a s terase se čuo srdačan pljesak.

Mi smo se pak koncentrirali na sve sofisticiranije kuhanje Navisova glavnog kuhara Tine Sinožića, Opatijca kojega je Gault Milleau lani proglasio najboljim mladim kuharom. Gospodin Sinožić sinoć nam je, među ostalim, skuhao izvrstan rižoto sa škampima i pečenim breskvama, pripremljen na vrlo jakom temeljcu od škampa koji je rižotu dao okus bisquea.

Škampi su briljirali i u sirovom stanju, položeni na jagode i prekiveni hladnim čajem od mente i citrusa. Carpaccio od brancina imao je idealnu, čvrstu a mekanu teksturu, dok je file kovača s consommeom od kovača i kremom od pastrnjaka bio zaista sjajan i u okusima i u teksturama: šanpjerova koža hrskala je gotovo kao čips.

Navis je unatrag nekoliko godina postao zaista ozbiljan restoran, s jako dobrim sastojcima i sve preciznijim kuhanjem, pa stoga nije neobično što oko polovicu restoranskih gostiju ovog ljeta čine ljudi koji ne spavaju u Navisu. No, Navis je zanimljiv i kao barometar utjecaja epidemije na lokalni turizam. Naime, Navis smo zadnji put posjetili prije skoro četiri mjeseca, prvi vikend poslije ukidanja lockdowna. Već je onda hotel bio neobično dobro popunjen, što je najavilo relativno uspješnu sezonu na Kvarneru (većina kvarnerskih hotela u svibnju nije radila). S obzirom na jučerašnji broj ljudi u hotelu i u restoranu, koji će tijekom vikenda vjerojatno porasti, čini se da bi na Opatijskoj rivijeri usprkos epidemiji još tjednima moglo biti relativno živahno.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Opatijska rivijera i dalje je živahna: Navis je jučer imao 22 zauzete sobe i punu terasu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min