Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kroštulina nova pinca prilično je senzacionalni hibrid tradicionalne uskršnje sirnice i panettonea

krostula-pinca-g

“Naše bake nisu žurile s pripremom jer pravoj pinci ili sirnici osim puno jaja, žumanjaka i maslaca treba i najvažniji sastojak – vrijeme. Radimo je tri dana, ali u pravilu nestane u trenu,” piše na novim Kroštulinim kutijama u kojima će ove godine isporučivati uskršnje pince. Ovaj natpis nije samo marketinški detalj. Kroštulin božićni panettone lani je bio toliki hit da su imali liste čekanja.

“Samo nas je činjenica da panettone radimo tri dana, jer to je propisna procedura i manje ne može, spriječila da ne prodamo nekoliko puta više, toliki je interes bio,” rekao nam je u petak Domagoj Kordić, koji s osnivačem Karlom Vulinom i Borisom Ostojićem čini jezgru Kroštuline sve ambicioznije pekarske operacije. 

krostula-panettone

Nakon božićnog uspjeha otišli su na novu edukaciju u Milano i ponovno digli ljestvicu kvalitete. “Najviše smo radili na starterima, detaljima fermentacija, alkalnosti, alveolama, ukratko na strukturi panettonea,” kažu u Kroštuli. Ali odlučili su napraviti i nešto novo. 

krostula-panettone-6

Nova kroštulina pinca nije uobičajeni uskršnji klasik. Tradicionalna je samo u okusu, čistom, jednostavnom, s lijepom crtom kiselosti tijesta, lagana i gusta. Ali ima alveole i kad je jedete uživate u puno prozračnijem, bogatijem, nekako svježijem tijestu od onoga u klasičnoj pinci. 

 “Htjeli smo napraviti malo osebujniju pincu i istražujući smo zaključili da bi joj bilo logično dati neke značajke panettonea,” objasnio nam je Kordić. Ova inovativna pinca, radnog nadimka pincattone jest pomaknuta, ali taj pomak ima smisla jer naglašava upravo najbolje stvari u pinci, ono što je čini specifičnom, pogotovo kad je probate s jajima, šunkom i drugim favoritima uskršnjeg doručka. 

Kroštula je poboljšala i recepture za svoja tri panettonea, čokoladni, klasični s kandiranim voćem i panettone s pistacijama i višnjom. Kroštula je fokusirana moderni panettone, lagan kao oblak, s velikim alveolama, bogatim, over the top okusima, sočan i vibrantan, tako da se nitko ne može zadržati na jednoj kriški.

krostula-panettone-1

Kroštulin Panettone 2.0 ima znatno poboljšanu strukturu, fermentacija je gotovo besprijekorna, mjehurići jako pravilni, ima pravu, simetričnu kapu i privlačnu ukusnu koru, a okusi su još bolje balansirani tako da je čokoladni sočniji i čokolada više nije u tijestu nego, kao i orasi, služi kao začin nabrijanom, moćnom tijestu, a panettone s pistacijama i višnjama, koji vjerojatno ima najviše poklonika u ovoj trojci, postaje ozbiljan desert s finim okusom pistacije i višnjama iz kompota. Naš je favorit i dalje klasični Kroštulin panettone s kandiranim voćem, ali pistacija i višnja približavaju mu se velikom brzinom. 

krostula-panettone

Nove pince i panettone dolaze pakirani u kutijama i idealni su da ih, osim što ćete ih sami pojesti, nekome pošaljete za Uskrs ili odnesete u goste na uskršnji ručak.  Pinca od 500 gram košta 75 kuna, a panettone 150 kuna.

Kroštula web shop

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Kroštulina nova pinca prilično je senzacionalni hibrid tradicionalne uskršnje sirnice i panettonea

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min