U petak je otvoreno Fuliranje u Esplanadi, nesumnjivo najadventskija manifestacija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa. Oko podneva radnici su još dovršavali kućice, palile su se prve roštiljske vatre, a Izakayin tim pripremao je sendviče i hladio koktele.
Izakaya, jedan od najboljih hrvatskih fusion restorana, ovog se Adventa fokusirala na bunove i koktele. U ponudi je pet sendviča, među kojima je svakako najzanimljivji bun s chistorrom.
Chistorra je tradicionalna baskijska kobasica koja bi trebala biti napravljena od govedine i svinjetine, pa punjena u janjeća crijeva. Chistorru već godinama nismo vidjeli u Hrvatskoj i dosta se veselimo probati Izakayinu varijantu.
Osim chistorre, tu su još buncek bun, krvavica bun, sendič s kozicama i sendvič sa svinjskom potrbušinom.Za desert se priprema palačinka pohana u panko mrvicama punjena jabukama, cimetom i sladoledom od vanilije.
Gospodin Karinja, jedan od vodećih hrvatskih miksologa, uz palačinku preporučuje Eggnog od kokosova mlijeka i ruma. Među drugim koktelima pažnju nam je privukao Ochiba Gin Punch s mandarinama i sakeom.