Organizatori Weekend Food Festivala Tomo Ricov i Boris Kovačev, u četvrtak su u zagrebačkoj Soli predstavili program ovogodišnjeg izdanja. Lista svjetskih chefova koji dolaze na festival u Rovinj je impresivna: Massimo Bottura, Dabiz Muñoz, Rasmus Munk, Ana Roš, Janaina Rueda, Santigo Lastra, Paul Ivić, Chiara Pavan…
Na predstavljanju programa u Zagreb se putem videa javio Massimo Bottura, a organizatori su osim chefova-domaćina Jeffreya Velle i Emanuelea Scarella, najavili i značajan broj hrvatskih chefova koji će sudjelovati na festivalu. Poseban fokus Weekend Food Festival bit će na promociji najvrjednijih hrvatskih gastronomskih proizvoda i sastojaka, posebno maslinovih ulja i tartufa. Cijeli jedan dan festivala u Rovinju bit će posvećen vrhunskim istarskim maslinovim uljima.
S bogatim i ozbiljnim programom, uz značajno partnerstvo Maistre, Weekend Food Festival postaje najambicioznija gastronomska manifestacija dosad održana u Hrvatskoj.
Istodobno s događajima u Rovinju, u Poreču će se održati Vinistra i organizatori upravo razgovaraju o koordinaciji dvaju festivala. Paneli Weekend Food Festivala bit će posvećeni cijelom nizu aktualnih tema ugostiteljske industrije, od uloge žena, preko gastro medija, hotelijerstva i menadžmenta, do barova i slično.
S ovim lineupom, 40-tak svjetskih gastro novinara koji će pratiti festival, pet gala večera, masterclassovima, press turama i velikim promotivnim programom istarske i hrvatske gastronomije, Weekend Food Festival prema riječima direktora programa Hrvoja Petrića, ulazi među tri najjača gastro kongresa u Europi.
05-08.05.2022. Rovinj
Rezervacije za gala večere otvaraju se od idućeg tjedna