Perfektne glatke torte mogu djelovati zastrašujuće, ali ako znate dobro napraviti glazuru ili kupite kvalitetnu gotovu, postupak je zapravo jednostavan. Dovoljno je pažljivo slijediti upute i malo vježbati da dobijete grif. Good Food ima najjednostavniji video za glaziranje torti ikad, u 20-tak poteza. Glazure su slatke, elastične i meke mješavine na bazi šećera koje kolačima dodaju okus, čuvaju vlažnost i uljepšavaju ih. Evo kako se postavljaju na torte.
zagrijte džem s malo vode, dobro promiješajte i protisnite kroz cjedilo
četkom premažite tortu sa svih strana, u tankom ravnomjernom sloju
pospite radnu površinu šećerom u prahu
pospite marcipan šećerom u prahu
valjkom razvaljajte marcipan pokretima odozgo prema dolje, okrećite valjak za 90 stupnjeva
razvaljajte marcipan do kraja ravnomjernim pritiskom
kad postignete debljinu koju želite, zarolajte marcipan oko valjka
podignite marcipan pomoću valjka i odrolajte ga na tortu, od sebe prema naprijed
dlanovima pažljivo izravnajte marcipan, da sjedne na mjesto
odrežite višak marcipana pri dnu torte, nož mora biti jako oštar, pokušajte napraviti što uredniji rub
opet pospite radnu površinu šećerom u prahu
ako je potrebno glazuru razmijesite ranije da bude podatnija
pospite glazuru šećerom u prahu
ponovite proces valjanja kao s marcipanom, razvaljajte gornji sloj glazure na debljinu od 0,5 centimetara
stijenke torte premažite bijelim alkoholom (votkom primjerice) ili ohlađenom prokuhanom vodom, kako bi se glazura bolje primila