Za ručak u četvrtak, dva dana prije Stare godine, Time je bio prepun. Time je prepun svaku večer. Time, koji vikendom funkcionira i kao klub, glavni je predstavnik gastrotainmenta u Zagrebu, uz Noel. Time je od otvaranja prije nekoliko godina privlačio mnogo ljudi, ali je hrana u prvo vrijeme bila grozna. Početkom lanjske godine, zahvaljujući i chefu konzultantu Marinu Rendiću, hrana je postala dobra, ali je vinska lista ostala mediokritetska. Sada je, pak, hrana najbolja otkako Time postoji, dok vinska karta postaje nešto ozbiljnija. U četvrtak popodne u Timeu smo prvo pojeli po zdjelicu finog hrskavog prženog povrća i senzacionalno ukusnog humusa od edamamea. Nastavili smo s rolanim sushijem s tunom i kozicama u tempuri koji je bio ok, te zaista fantastičnim carpacciom od brancina, začinjenim ponzu umakom.
Sladoled u tekućem dušiku pripravljen za stolom, imao je izrazito gorkočokoladni okus. Timeov zaokret prema zaista vrhunskoj hrani manifestira se i u činjenici da su nas ponudili živim škampima i bijelim tartufima, što smo odbili jer je takvo što možda malo pretenciozno za poslovni ručak. Šteta je što Time istodobno na meniju i dalje drži loše sastojke poput surimija: surimi naprosto ne spada u sadašnje Timeovo izdanje. Vinska karta bolja je nego prije, ali još prekratka za restoran s tako ozbiljnim kuhanjem. Mi smo uživali u klasičnom rizlingu dr. Burklin Wolfa. Ponuda piva zaostala je u nekim davnim vremenima. Bez obzira na ove zamjerke, Time je definitivno jedan od najboljih zagrebačkih restorana.
Jeli ste u Timeu? Podijelite dojmove
TIME
Petrinjska 7, Zagreb
HRANA +4 / 5 AMBIJENT + 4 /5 POSLUGA -4/5
sve kreditne kartice