Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovako ćete za Novu godinu otvoriti šampanjac kao profesionalac

sampanjac

Silvestrovo, jedan od najveselijih dana u godini, za jedno je vino dosta tužan dan. Šampanjac. Doček nove godine je dan kad se uništi najviše pjenušavih vina. Mućkanje šampanjaca i polijevanje šampanjcem ima svoju povijest, nije vezana uz proslave nove godine ali će vjerojatno zauvijek ostati dio slavljeničke ikonografije. No, želite li u šampanjcu za Novu godinu stvarno i uživati umjesto da ga prosipate, trebali bi ga otvoriti što nježnije. Jer što zrak brže iziđe iz boce, šampanjac će manje trajati u čaši. Otvoriti šampanjac kao profesionalac ne zahtijeva previše vježbe, treba se samo doslovno pridržavati dviju glavnih uputa: držati bocu nagnutu 45 stupnjeva i pažljivo je okretati u jednom mjeru dok čvrsto držite čep na mjestu. Okrećite bocu držeći je pri dnu, a ne čep. Kad osjetite da zrak gura čep van, pritisnite čep u jednu stranu i dalje ga čvrsto držeći da ne izleti. Tako ćete zraku osloboditi put da iziđe polako i lako izvaditi čep. Evo kako to rade sommelieri (i da, otvaranje sabljom zaboravite).

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Ovako ćete za Novu godinu otvoriti šampanjac kao profesionalac

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min