Ugledni zagrebački kuhar Ante Udovičić objavio je da više ne radi u splitskom modernističkom restoranu Paradigma.
Prve vijesti o Udovičićevom odlasku iz Paradigme pojavile su se prije nekoliko mjeseci. Sam Udovičić i vlasnici Paradigme tada su ih demantirali, ali u profesionalnim se krugovima već dulje vrijeme govori kako je Paradigma zapala u poslovne probleme. Paradigma je jedini zaista eksperimentalni hrvatski restoran. Takva njena orijentacija nije se pokazala osobito komercijalnom, barem kad je riječ o domaćoj publici.
Paradigma je jedan od vodećih hrvatskih restorana
Kad je, naime, Paradigma lanjske zime gostovala u Zagrebu, restoran je prečesto bio prazan ili poluprazan. Paradigma je zauzela 10. mjesto u izboru Kulta Plave Kamenice za Restoran godine, u kojemu su glasali isključivo profesionalci domaće restoranske industrije..
Ante Udovičic radio je u zagrebačkim restoranima Carpaccio i Les Ponts. Školovao se, među ostalim, kod klasičnog francuskog chefa Jeana Marca Tricheta. Početkom prošle godine odbio je mjesto glavnog chefa jedne od najambicioznijih hrvatskih hotelskih grupacija. Udovičić nam je danas rekao da će se za dva tjedna znati gdje će nastaviti karijeru.