Neki od najboljih slastičara na svijetu stižu u Lyon na Coupe du Monde de la Pâtisserie. Ovo najvažnije zanatsko natjecanje slastičara na svijetu, svake dvije godine okuplja najveće talente u Lyonu. Ove godine održava se od 22. do 23. siječnja u okviru velikog HoReCa sajma hrane i ugostiteljstva Sirha. Na Svjetskom prvenstvu slastičari se natječu u vrlo teškom programu koji je u ovom obliku definiran 2015. godine. Zadaci su tri čokoladna deserta od Valrhone Grand Cru sa skulpturalnim elementima od te čokolade, tri smrznuta voćna deserta sa sastojcima koje proizvodi kompanija Ravifruit, 15 identičnih deserata složenih na tanjure (nekad se tražilo 12 identičnih), jedan umjetnički komad od šećera u kojemu slastičari moraju koristiti pola puhanog i pola vučenog šećera te jedna ledena skulptura napravljena od dva identična bloka leda.
Finalisti se biraju u više od 50 nacionalnih selekcija i četiri kontinentalne. Ove godine kvalificirala su se 22 tima, koji će do samog natjecanja vježbati u prestižnim francuskim slastičarskim laboratorijima. Sedam od njih, SAD, Francuska, Japan, Velika Britanija, Singapur, Tajvan i Južna Koreja na zadnja su tri Svjetska prvenstva obarali rekorde i u finale su ulaze izravno. Prvi put nastupaju Indonezija, Indija i Čile. Hrvatska ne nastupa na ovom natjecanju. I ove godine očekujemo tone šećera i čokolade pretvorene u ekstravagantne skulpture s motivima svega od Ratova zvijezda do kubizma. Iako se svi deserti ocjenjuju na kušanju, glavni cilj natjecanja je demonstracija slastičarske vještine. Aktualni šampioni su Belgijanci Nicolas Arnaud i Mathieu Dierinck. Danci Mike Adelsten i Kennet Bach Laustsen na lanjskom su natjecanju osvojili drugo mjesto, a treće mjesto izborili su Šveđani Maria Grave i Lina Östberg.