Pizzeria O’Hara krajem veljače otvara svoju prvu pizzeriu izvan Malešnice, u Bugarskoj. Upravo završavaju zadnje radove na O’Hari Sofija, koju osnivač O’Hare Marin Vanjak najavljuje kao tehnički najopremljeniju pizzeriju na Balkanu. Veliki prostorom na Arsenalskom bulevardu dominiraju dvije specijalne peći, a prostor je organiziran tako da gosti sa skoro svakog stola mogu pratiti spektakl pripreme pizza. O’Hara je zajedno s Karijolom promijenila standarde pizze u Hrvatskoj i prva počela raditi prave gourmet pizze koristeći vrhunske sastojek od od larda di Colonnata i kvalitetnih burrata do proizvoda od crne slavonske svinje, što danas pokušavaju slijediti mnoge domaće pizzerije. U Hrvatskoj su prvi počeli raditi pizze napoletane prema strogim specifikacijama tog zaštićenog žanra, a pretkraj 2016. cijeli meni O’Hare fokusirali su na njih.
Kad smo nakon povratka O’Harina tima s 26. Svjetskog prvenstva pizzaiola prošlog ljeta razgovarali s Vanjakom o planovima za O’Haru, širenje u Bugarsku već je bilo u planu za nekoliko gradova, a tada su planirali i otvaranje još jedne pizzerije u centru Zagreba specijalizirane za pizze in pala. Kao što je to čest slučaj u biznisu s restoranima i gradskim prostorima, planovi su se u međuvremenu promijenili, tako da se O’Hara prije proširila u Sofiju nego u drugi dio Zagreba. O’Hara u Bugarskoj zadržava isti koncept, rade napoletane s tradicionalnim sastojcima i s najboljim lokalnim sastojcima poput kobasica lukanki i bugarske verzije pastramija od sušenog goveđeg ramsteka.
;