Maltežanin Jeffrey Vella jedan je od najfascinantnijih chefov, koji su ikad radili u Hrvatskoj. Za vrijeme njegova mandata u Esplanadi, Zinfandel je bio međunarodno relevantan u žanru moderne visoke kuhinje. Vella je kasnije otišao u Dubrovnik, gdje je otvorio 360 by Jeffrey Vella, pa je otvorio franšizu 360 u Turskoj, pa je neko vrijeme radio u Belgiji, da bi u lipnju lanjske godine postavio luksuzni Portrait u Dubrovniku. Usput je stigao pripremiti i fine dining restoran na najvišem katu Radissona u Nici, koji se otvara ovog proljeća.
Vella se prošle subote napokon vratio u Zagreb. Preuzeo je wine bar
Oranž kraj pravoslavne crkve na Cvjetnom trgu, preimenovao ga u
Oranž Streets i počeo kuhati tehnički perfektnu uličnu hranu. Na Vellinom se prvom meniju nalaze gulaš od hobotnice s gorkim maslinama, krvavice s pečenim kupusom, rižoto s buncekom, klasični burger, ali i pulled pork sendvič, te jabuke s kremom od tonke i pita od limete s dimljenom soli.
Cijene su uobičajene za zagrebačke bistroe: od 30 do 85 kuna. Jeffreyevin povratkom u grad, zagrebačka bi bistrologija mogla ući u višu gastronomsku zonu.