U ponedjeljak 13. veljače, u zagrebačkoj Esplanadi održat će se šesto izdanje Vinistrina en primeur kušanja malvazija. Svježe malvazije iz berbe 2016. predstavit će više od 50 proizvođača. Događaj otvara sommelier Sandi Paris ispred hrvatskom Sommelier kluba. Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre ususret šestom en primeuru 2016. najavljuje kao zanimljivu berbu: “Istarska vina berbe 2016. bit će strukturirana i svježa i nešto aromatičija nego što su bila vina iz berbe 2015. To znači da nas očekuje zanimljiva godina. Dobri klimatski uvjeti pogodovali su tome da možemo biti optimistični te da ćemo za nekoliko godina imati i velika bijela i crna odležana vina iz te berbe”. Idući ponedjeljak, en primeur kušanje malvazija iz 2016. od 13 do 16 sati je otvoreno za profesionalce, a od 16 do 19 za javnost. Uz malvazije, na ovom en primeuru moći će se kušati žlahtine, maslinovo ulje Ol Istria i istarski sirevi Špin.