Jeffrey Vella vratio se u Zagreb prije samo mjesec dana, i odmah napunio Oranž Wine Bar (koji se upravo preimenuje u Oranž Streets) u Margaretskoj ulici u Zagrebu. Ovaj malteško hrvatski chef, koji je svojedobno Esplanadinu kuhinju bio doveo do visokog međunarodnog ranga, prošle je subote u minijaturnom Oranž Streetsu imao oko 150 gostiju. I danas, u srijedu 16. veljače, Oranž Streets bio je toliko pun za ručak, da im je prije dva nestalo janjeće koljenice. Mi smo naručili salatu Waldorf i neobičnu verziju zimskog graha. Zdjelicu vrućeg graha s pršutom oplemenio je poširani žumanjak. Uz grah se poslužuje tostirani kiseli kruh, koji se peče u Oranžu.
Vellina salata Waldorf primjer je zaigrane i precizne interpretacije klasičnog recepta. Dva polusrca zelene salate leže na fenomenalnom umaku od jogurta u kojem plivaju štapići celera, orasi i velike šnite savršeno začinjene pecene piletine. Vellina jela u Oranžu hrvatskoj su bistrologiji pridala nove vrijednosti: dodir autentične gastronomske finese i tehničku perfektnost. Jedva čekamo kušati gulaš od hobotnice s maslinama i rižoto s buncekom. Vinska lista je kratka ali solidna, s vrlo dobrim cijenama za bijela vina, i previsokim za crna i pjenušce. Cijene hrane kreću se od 40 do 85 kuna.
ORANŽ STREETS
Margaretska ulica, Zagreb
HRANA 4/5 AMBIJENT 3/5 POSLUGA +3/5
sve kreditne kartice