Dosta barmena svoj posao uspoređuje s profesijom chefova, ali nikad nismo čuli da chefovi o svojoj hrani pričaju u terminima miksologije. Led je probio chef Grant Achatz iz čikaškog restorana Alinea, vjerojatno najveća zvijezda suvremene molekularne kuhinje. Achatz je najavio da s partnerom Nickom Kokonasom ovoga ljeta u New Yorku otvara bar s, naravno, molekularnim koktelima. Bar Aviary radit će u superluksuznom hotelu Mandarin Oreintal na Columbus Circleu, objavio je Achatz na Instagramu. Na istoj lokaciji planiraju još jedan bar, The Office.
Vodit će ga barmen Micah Melton koji sada vodi The Aviary bar u Chicagu, u vlasništvu Achatzova i Kokonasove grupe. Mladi Melton je nešto kao Grant Achatz u miksologiji, jednoglasno ga svrstavaju u elitu i proglašavaju jednim od najtalentiranijih i najinovativnijih barmena na svijetu, zbog revolucionarnih zahvata u koktele i ravnoteže koju postiže u svojim kreacijama. Meltonovi kokteli koji spajajau sve od hibrida passion fruta i jagoda do dižonskog senfa, Serrano pršuta i crnog češnjaka, dio su istog koncepta kao Alineina hrana. Achatz i Kokonas navodno su dugo razmišljali o otvaranju samostalnog bara, ali nisu htjeli pokretati projekt dok ne budu sigurni da mogu donijeti nešto zaista originalno na tržište. Najavljuju“state of the art koktele” i tehnike kakve još nisu viđene u miksologiji.