U Vlaškoj ulici u Zagrebu uređuje se prostor na kojemu je već natpis Champagne & Burger Bar XO50. Riječ je o poznatom hvarskom lokalu koji su prije tri godine otvorili Njujorčanka Adena Levin, chef Nikola Marković i Ivana Ajtić. Za hrvatsku neobičan koncept burger jointa s listom šampanjaca champagne bara pokazao se očigledno dosta uspješnim.
Kako piše na njihovoj web stranici, vizija bara je “osvježena interpetacija klasičnih američkih jela”. Cijene hamburgera su 30 kuna skuplje od zagrebačkih, ističu svoj hamburger s kozjim sirom i tartufima (85 kuna) i tvrde da sve umake i pripravke osim ketchupa rade sami i da se trude pratiti sezone.
Lista šampanjaca je mala ali na njoj je, recimo, Serge Mathieu. Inače imaju još Delamotte, Fleury i nekoliko Moeta. Pjenušci su uglavom Tomčevi i Šemberovi uz talijansku Santa Anu, a vina praktički nema, barem ako je suditi po meniju na internetu. Bar 50 sa šampanjcima radi mali pomak u formatu koji je dobrodošao na zagrebačkoj sceni preplavljenoj hamburgerima, a što se ponude hrane tiče, dolaze u prilično jaku konkurenciju.