U četvrtak 11. svibnja u restoranu Dubravkin put predstavlja se slovenska vinarija Puklavec. Vinogradi obitelji Puklavec nalaze se u Podravju u sjeveroistočnoj Sloveniji u središtu ljutomersko-ormoškog područja. Glavne regionalne sorte su šipon, laški rizling, rajnski rizling i sauvignon te u zadnje vrijeme sve više furmint. Vlasnik Vladimir Puklavec sa kćerima Tatjanom i Kristinom u denacionalizaciji je naslijedio je obiteljsku vinariju koju je 1930. osnovao Martin Puklavec, utemeljitelj podruma Jeruzalem Ormož. Puklavec, koji je karijeru napravio kao inženjer u plinskom biznisu u inozemstvu, zbog nasljedstva se vratio u Sloveniju i nakon više od 30 milijuna eura investicije, uspostavio jednu od najmodernijih obiteljskih vinarija u ovom dijelu Europe. Obitelj Puklavec u vlasništvu ima 650 hektara a vinarija i podrum nakon više od 30 milijuna eura investicije spadaju među najmodernije u ovom dijelu Europe. Pod nadzorom glavnog enologa Mitje Herge vinarija Puklavec proizvodi više od pet milijuna boca godišnje pod četiri brenda: puklavec & friends su svježa, voćna pristupačna vina za supermarkete koja se u velikim lancima poput Whole Foodsa ili Waitrosea prodaju po pristupačnim cijenama od desetak eura; etiketa Jeruzalem Ormož, desetljećima poznata najširoj domaćoj publici, proizvodi se u pet milijuna boca godišnje za supermarkete i restorane, a Puklavec ima i dvije premium linije Estate Selection te Seven Numbers s najboljih položaja, nazvanu po sedam brojeva s kojima Puklavci označavaju svoje najbolje vinograde. Glavni izvozni aduti vinarije su Sauvignon Blanc i Pinot Grigio, zatim kupaža sauvignona i sivog pinota, kupaža caberneta i merlota i muškat.