Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hit sezone u Plavom podrumu: Brbavice pošpricane Rock Oyster whiskyem

Kako smo najavili lanjske sezone, Plavi podrum, jedini hrvatski restoran  koji je ušao na San Pellegrinovu listu sto najboljih restorana na svijetu, vratio se modernoj autorskoj kuhinji. U četvrtak popodne u sunčanom Voloskom  kušali smo dosad najspektakularnije jelo iz novog opusa Daniele Kramarić i njenih chefova. Radi se o receptu skandinavske jednostavnosti, čiste sezonalnosti i ekscentričnog gastronomskog zaokreta.

Riječ je o brbavicama otvorenim na blagoj vatri, pa onda pošpricanim Rock Oyster whiskyjem. Ovaj sjajni, jako jodizirani, gotovo medicinski malt, u dodiru s toplim, netom još živim školjkama, stvorili su upravo nevjerojatam spektar aroma: od čistog slanog mora, preko tragova umamija, do dima i začinske topline lagano zagrijanog malta.
Brbavice u Rock Oysteru još su jedan od brojnih dokaza vitalnosti jedinog hrvatskog restorana, koji se u baš svim nacionalnim izborima za restoran godine unatrag dugo vremena, bio uvrstio među prvih pet mjesta.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Hit sezone u Plavom podrumu: Brbavice pošpricane Rock Oyster whiskyem

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min