Kako smo najavili lanjske sezone, Plavi podrum, jedini hrvatski restoran koji je ušao na San Pellegrinovu listu sto najboljih restorana na svijetu, vratio se modernoj autorskoj kuhinji. U četvrtak popodne u sunčanom Voloskom kušali smo dosad najspektakularnije jelo iz novog opusa Daniele Kramarić i njenih chefova. Radi se o receptu skandinavske jednostavnosti, čiste sezonalnosti i ekscentričnog gastronomskog zaokreta.
Riječ je o brbavicama otvorenim na blagoj vatri, pa onda pošpricanim Rock Oyster whiskyjem. Ovaj sjajni, jako jodizirani, gotovo medicinski malt, u dodiru s toplim, netom još živim školjkama, stvorili su upravo nevjerojatam spektar aroma: od čistog slanog mora, preko tragova umamija, do dima i začinske topline lagano zagrijanog malta.
Brbavice u Rock Oysteru još su jedan od brojnih dokaza vitalnosti jedinog hrvatskog restorana, koji se u baš svim nacionalnim izborima za restoran godine unatrag dugo vremena, bio uvrstio među prvih pet mjesta.