Prije šest godina Okrugljak je uveo sezonske menije nazvane po godišnjim dobima. Sadržaj tih prigodnih menija katkad je funkcionirao, kao u slučaju zimskih sarmi i mliječne janjetine, dok se ponekad radilo tek o varijacijama na uobičajeni meni najstarijeg hrvatskog restorana. Ovogodišnje Ljeto u Okrugljaku možda je najatraktivniji sezonski meni ove velike institucije zagrebačkog ugostiteljstva.
Naprosto zato što je inovativan za Okrugljakove kriterije. Starinski Okrugljak, poznat po ajngemahtecu, pečenim patkama i teletinom, svakako nije navikao na gazpacho ni na bulgur. Međutim, baš su gazpacho i salata od roastbeefa na bulguru među najpopularnijim jelima Okrugljakova ljetnog menija. Takvom je hranom Okrugljak napokon pokazao sposobnost da se mijenja, ne riskirajući svoj osnovni identitet. Uostalom, o novoj vitalnosti Okrugljaka možda bi mogla svjedočiti i činjenica da je Goran Bregović u četvrtak uoči nastupa u Zagrebu odlučio ručati baš u Okrugljaku, gdje mu se pridružio Milan Bandić, a ne u nekom od trendovskih zagrebačkih restorana. Mi smo danas ručali tehnički besprijekorno pečeni tunin steak s ružmarinom i toplom salatom od rikule i krumpira (s menija Ljeto u Okrugljaku) i standardno dobru pljeskavicu s perfektno svježom šopskom salatom.