Rest Rizman na prvi pogled izgleda kao da ste šank iz roadhousea u arizonskoj pustinji prebacili na brdo iznad Jadrana. Drveni je bar dug nekih pet metara, usred kamenjara, na odmorištu Raba kraj autoceste za Dubrovnik, izložen je nemilosrdnom suncu koje terasu čini neupotrebljivom. Fale još samo čegrtuše ( ili poskoci). Bar, međutim, gleda na prekrasne vinograde vinarije Rizman na Komarni i na još ljepše more kojim završava ovaj ambivalentni ugođaj. I u tom baru usred ničega, par kilometara od zamornog graničnog prijelaza s BiH, vino se toči iz enomata, u čaše Georga Riedela. Prvi su se enomati postavljali u prestižne svjetske institucije, poput wine bara londonskog Selfridgesa, dok je Georg Riedel najutjecajniji svjetski proizvodjač vinskih čaša. Takva oprema, veličanstveno neprimjerena ambijentu, skupa s dobrim lokalnim vinima, čini Rizman Rest ( ili Terrace Wine Bar, mjesto ima bar dva imena), uvjerljivo najoriginalnijin i najatraktivnijim odmorištem na svih šest stotina kilometara ceste od Zagreba do Dubrovnika.