Tim zagrebačkog restorana Noel prije nekoliko je mjeseci preuzeo obližnji Blok Bar u Tomašićevoj ulici, jedan od najomiljenijih gradskih kvartovskih barova. Blok bar je prvi inovativno dizajnirani bar u centru Zagreba, mjesto iz kojeg je potekao današnji Design District i koje je s godinama okupilo vjernu publiku. Nakon št0 su ga preuzeli, bar su preimenovali u Noel Bar, ozbiljno poboljšali ponudu i poslugu. S obzirom da Noel nema terasu, što im je unatoč golemoj popularnosti restorana nesporan problem, posebno ljeti, terasa Noel Bara funkcionirala je kao nužna ekstenzija za održavanje prometa i pažnje publike u sezoni sjedenja na otvorenom.
Pokazalo se da je procjena s barom bila ispravna, jer je Noel Bar zadržao većinu stare publike, dobio novu, a ovih dana dio terase otvorili su i za posluživanje hrane, čime je zaokružena prva faza projekta. Na terasi Noel Bara moći će se dobiti tipična jednostavna barska jela poput tatarskog bifteka ili cevichea od tune s čilijem i korijanderom, koja će pripremati Noelov chef Goran Kočiš sa svojim timom, ali i neka od najpopularnijih jela iz Noelovih glavnih menija.
Na listi su pileći consomme s tortellinima i bisque od škampa, Kočiševi domaći tagiolini s gamberima i rižoto od lignji, crna slavonska svinja s nektarinom, mariniranim celerom i heljdom, tri degustacijska menija sa četiri, šest i devet slijedova. Posebno bi zanimljiva mogla biti ponuda steakova iz Green Egga (ribeye i biftek) te posebne degustacijske vinske liste i lista Sommelier’s choice s preporukama vina na čaše po prijateljskim cijenama, koje potpisuje Noelov sommelier i voditelj Ivan Jug. Meteo aplikacije pokazuju da nas od ponedjeljka čeka lijepo i toplo bablje ljeto, što znači da unatoč otvorenju pri samom kraju sezone, još uvijek možemo profitirati od Noelove nove terase. Hrana se na terasi poslužuje od 12 do 23 sata.