U Novom Zagrebu živi više od 200 tisuća ljudi. Koji nemaju gdje jesti. Čini se da se prihvatljivi restorani u Novom Zagrebu svode na Il Secondo i Potkovu, koja je međutim pomalo ekscentrična zbog svoje etnoikonografije. Naš današnji ručak u roštiljarni Cyrano, u srcu Sigeta, potvrdio je nažalost dojam o tužnom stanju restoranskog kuhanja na južnoj obali Save.
Cyrano je novozagrebačka podružnica dobro poznate Magazinske kleti, jedne od popularnijih roštiljarni na Trešnjevci. Da se u Magazinskoj kleti ikada peklo i kuhalo jednako loše kao u Cyranu, ta gostionica nikad ne bi stekla svoju sadašnju reputaciju.
U ponedjeljak smo u Cyranu naručili gurmansku pljeskavicu, dimljenu vješalicu, šopsku salatu i tavče gravče. Pljeskavica je bila ok ali premasna i s nekako mutnim aromama roštilja. Vješalica je, nažalost, bila potpuno nejestiva, zbog dva razloga. Prvo, kroz oba komada dimljene svinjetine provlačile su se hrskavice i žlundre. Drugo, vješalica je bila toliko presušena, da je imala teksturu piljevine a ne finog sočnog mesa, pa smo je morali vratiti.
Zapečeni grah toliko je snažno vonjao po češnjaku da smo pomislili kako je kuhar krivo shvatio recept: u tavče gravče može se staviti podjednaka količina graha i luka, ali nipošto podjednaka količina graha i češnjaka. Cyrano, nažalost, spada među lošije zagrebačke roštiljarne. Čak ni goleme porcije ne mogu privući dovoljno gostiju, pa je prije dva popodne Cyranov podrum, u kojem trešti Narodni radio, zjapio tužno prazan.
CYRANO
Prilaz Vladislava Brajkovića 1, Zagreb
HRANA -2/5 AMBIJENT -2/5 SERVIS 3/5
Kreditne kartice: Maestro, Visa, MasterCard