Janez Bratovž zaslužna je legenda slovenske i regionalne gastronomije. Gospodin Bratovž ovih je dana proslavio 25. rođendan ljubljanskog restorana JB koji je svojedobno ušao u San Pellegrinov izbor 100 najboljih na svijetu. Argeta, brand pašteta iz Izole, već deset godina proizvodi ekskluzivne serije pašteta s potpisom poznatih lokalnih restorana, poput La Subide i San Rocca. Ove se godine Argeta, inače u vlasništvu Atlantic Grupe Emila Tedeschija, dogovorila baš s Bratovžom (na fotografiji s predsjednikom Uprave Droge Kolinske Enzom Smrekarom). Promocija Bratovževe paštete za Argetu, začinjene konjakom i kandiranom narančom, održana je u srijedu iza podneva u zagrebačkom restoranu Pod zidom, uz ručak od pet slijedova što su ga pripremili sam Bratovž, i Goran Stanisavljević, chef restorana ovog uspješnog restorana ispod tržnice Dolac.
#gnocchi #pumpkin #mushrooms #podzidom #bistro #zagreb #winebar
Gepostet von Pod Zidom Bistro & Wine Bar am Donnerstag, 12. Oktober 2017
Juha od buče s bučinim uljem bila je dubokog , slojevitog baš listopadskog okusa, kao i njoke s blitvom, vrganjima i mrvicama s čilijem. Cijelo rano popodne Pod zidom proteklo je u iznimno ugodnom ambijentu, osim što se dama koja je vodila promociju nije pripremila za svoj posao, pa je gospodinu Bratovžu postavljala pomalo smiješna pitanja.