Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Probali smo prvo ovogodišnje maslinovo ulje stancije Meneghetti

leccino-meneghetti

Prvo što privlači pažnju kad uzmete u ruku prvo ovogodišnje Meneghettijevo maslinovo ulje je boja. U prozirnoj vinskoj boci s plutenim čepom i malom crnom etiketom mladi leccino iz maslinika na stanciji Meneghetti, prešan tri dana prije nego smo ga kušali, intenzivno je, gotovo smaragdno zelen. Prvi dojam kod kušanja ovog ulja jest svježina. Koncentrat svježine, što se i očekuje od supermladog leccina. S obzirom da 2017. nije bila jednostavna berba, zbog ekstremnih i dugotrajnih vrućina i suše nakon koji su došle velike kiše (masline su na Meneghettiju brali desetak dana ranije nego inače), svježina i uravnoteženost ovoga ulja su dobra vijest. Umjereno gorak i pikantan, ovj je leccino pun zelenih aroma i okusa, najviše onih svježe sočne pokošena trave, zatim nota zelene masline i tek malo zelene jabuke. Lakog tijela, razigrano i elegantno ovo je ulje idealno za sve vrste laganih ribljih jela i salata, a posebno za škampe.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Probali smo prvo ovogodišnje maslinovo ulje stancije Meneghetti

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min