Bloomberg izvješćuje, a Eater prenosi, kako su cijene ovosezonskih bijelih tartufa dosegle 3000 dolara za funtu, što iznosi oko 6500 dolara po kilogramu, ili više od 40 tisuća kuna! Razlog dramatičnom rastu cijena jest dramatično mala ovogodišnja berba u Italiji. Talijanski tartufari tvrde kako je u nekim područjima urod čak 90 posto manji nego lani, što znači da restoranska industrija neće moći zadovoljiti svoje potrebe za bijelim tartufima.
Razlog lošoj berbi bijelih tartufa u Italiji jest neobično suho i toplo vrijeme. Usprkos nestašici, ne čekuje se da će restorani bitno dignuti cijene, jer su bijeli tartufi, čini se, dostigli cjenovnu granicu koju gosti žele platiti. Eater kao primjer navodi poznati njujorško-sjevernotalijanski restoran Babbo, gdje dodatak bijelih tartufa degustacijskom meniju košta 125 dolara, što je samo 25 dolara više nego prije četiri godine, premda je u te četiri godine nabavna cijena tartufa značajno narasla.