Poslije višetjednih pregovora, malteško hrvatski chef Jeffrey Vella ušao je u partnerstvo s Franom Barbierijem. Od 11. prosinca ove godine dosadašnji Barbieri’s zvat će se JV at Barbieri’s. Gospodin Vella, bivši Esplanadin glavni chef koji je u zadnjih nekoliko godina sudjelovao u otvaranju niza restorana širom Europe od Nice do Rige, i koji u Zagrebu vodi uspješni street food bistro Oranž, poslao nam je sinoć prvi jelovnik za JV at Barbieris, koji prenosimo u cijelosti. Vellin jelovnik u Kaptol centru počinje malim jelima:
Meni se zatim nastavlja predjelima…
Glavna jela
Poslije glavnih jela, Vella je još uvrstio i restoranske gurmanske klasike
Vella je uvjeren da će ovaj meni, propušten kroz njegovu nespornu vještinu i talent za okuse i teksture, privući mnogo zagrebačkih restoranskih gostiju. Frane Barbieri imao je snažan interes da nešto poduzme s restoranom Barbieri’s, jer je taj popularni restoran poslije odlaska Andreja Barbierija izgubio kulinarski identitet. S druge strane, i Jeffrey Vella, koji se bio natjecao za Bistro Apetit, želio je pronaći pravi restoran u kojem bi mogao kuhati u skladu sa svojim znanjem i renomeom. Nadamo se da će drugi start restorana Barbieri’s u zagrebačkom Kaptol centru zadovoljiti i Velline ambicije i Barbierijeve interese te, najvažnije od svega, apetite zagrebačke restoranske publike.