I u ovogodišnjem izboru za Restoran godine Kulta Plave Kamenice glasovalo je, kao i lani, više od 40 profesionalaca iz hrvatske ugostiteljske industrije. Svaki je glasač mogao izabrati pet restorana: prvoplasirani restoran dobio je 10 bodova, drugoplasirani 8, trećeplasirani 6, četvrtoplasirani 4, a petoplasirani 2 boda.
Nitko, naravno, nije smio glasovati za svoj restoran.
Od danas počinjemo objavljivati rezultate izbora. Krećemo s desetim i devetim mjestom. Sutra (srijeda 13. prosinca), počinjemo objavljivati rezultAte izbora za Chefa godine, a preksutra (četvrtak 14. prosinca) rezultate izbora za Vino godine.
I u ovogodišnjem se izboru pokazalo da je Carpaccio Vlade Lisaka stalna i stabilna vrijednost hrvatske restoranske industrije. Lisakovo inzistiranje na kvaliteti hrane, ali i na visokoj razini svih drugih aspekata restoranskog posla puni Carpaccio iz dana u dan: riječ je o jednom od dva ili tri najpopularnija zagrebačka restorana. Carpaccio upravo ulazi u svoju osmu godinu, ne pokazujući ni najmanje znakove umora.
Chefica Ana Grgić uspjela je od Zinfandela stvoriti malo kraljevstvo visoke hotelske kuhinje. Njeno kuhanje nije rubno ni premoderno, ali je suvremeno, lijepo i puno čistih okusa. Oživljavanje klasičnih postupaka hotelske kuhinje, poput flambiranja, Zinfandelu daje dodatni šarm i razlikovnu vrijednost; raskošna art deco blagovaonica jedna je od najspektakularnijih u Hrvatskoj.