Anthony Bourdain 19. prosinca primio je počasni doktorat na Američkom kulinarskom institutu (Culinary Institute of America, CIA). U govoru pred 143 studenta jedne od najprestižnijih kuharskih škola na svijetu, Bourdain je rekao da je zahvalan što se mogao školovati na CIA-i. “Bilo je to nevjerojatno važno iskustvo,” rekao je, “Ovdje sam se dobro proveo i zahvalan sam za sve vještine i iskustva koja sam stekao na ovoj školi.”
Bourdain je kuharsku karijeru počeo kao sezonski perač posuđa na Cape Codu, gdje je radio ljeti dok se školovao na koledžu Vassar u Poughkeepsieju. Na CIA-i je diplomirao 1978. Nakon više od dvadeset godina kuhanja u njujorškim restoranima, počela je Bourdainova senzacionalna spisateljska i televizijska karijera. Sve je započelo člankom koji je ponudio New Yorkeru. Na nagovor urednika tog lista počeo je pisati knjigu Kitchen Confidential a ostalo je, kako se kaže, povijest.
Bourdain je napisao nekoliko romana, publicističkih naslova i kuharica. Ali najveći trag ostavio je svojim televizijskim serijama Parts Unknown i No Reservations, koje su mu donijele šest Emmyja. U govoru na CIA-i Bourdain je studente pitao na kakvim mjestima žele raditi i kakve vođe žele. “Molim vas krenite u ovaj novi svijet koji se upravo stvara pred nama i promijenite ga nabolje,” poručio je.