Zadarski Tuna, Sushi & Wine festival ove će se godine održati po četvrti put, od 2. do 11 veljače. Ovaj festival zajedno organiziraju Grad Zadar, zadarska turistička zajednica i Japansko Veleposlanstvo s partnerima.
Javni dio festivala uključuje niz evenata, od gala večere u Arsenalu i prezentacija restorana do japanskih demonstracija i radionica u zadarskim povijesnim zgradama. Na središnjem dijelu festivala, gastro sajmu u atriju palače Cedulin, zadarski restorani Foša, Bruschetta i Bota Šare, 4 Kantuna, kornatska Fešta i drugi, pokazat će što rade s tunom. Profesionalni dio festivala zanimljiv je zbog masterclassova chefa Bateline Davida Skoke.
Večeru u Arsenalu, osmišljenu kao kuharski show, pripremaju chefovi Hrvoje Zirojević i Josip Vrsaljko sa chefom biogradskog restorana Ilirija Antom Kulašom i chefom zagrebačkog Takenoka Motohikom Mochizukijem. Cijeli tjedan festivala zadarski će restorani imati posebne ponude jela od tune i plave ribe. Ovaj neobični, a zapravo logični, dalmatinsko-japanski festival dobar je smjer razvoja sličnih evenata na jadranskim turističkim destinacijama.