Nakon što je dokumentarnim ciklusom Chef’s Table promijenio sve u medijskom pripovijedanju o hrani, redatelj David Gelb u Netflixovoj produkciji upravo snima novi serijal, Chef’s Table Pastry, koji će u istom stilu otkrivati filozofiju i karaktere najboljih svjetskih slatičara. Netflix je najavio da će Chef’s Table Pastry objaviti u cijelom svijetu 13. travnja, ali ne žele otkriti koji su slavni slastičari u prvoj sezoni. Otkrili su samo da je jedna epizoda posvećena Christini Tosi, osnivačici njujorške slastičarnice Milk Bar koja se proslavila kao slastičarka u Momofuku restoranima Davida Changa. Chef’s Table se počeo prikazivati 2015. Dosad su izašle tri sezone s najvažnijim chefovima današnjice, i jedna posebna mini serija posvećena samo francuskim kuharima. David Gelb razvio je Chef’s Table inspiriran iskustvom sa snimanja revolucionarnog dokumentarca Jiro Dreams of Sushi, o najvećem japanskom sushi majstoru Jiro Onu. Slastičarstvo je godinama zapostavljano u raspravama o gastronomiji i restoranima, ali zadnjih nekoliko godina polako osvaja poziciju i respekt koji zaslužuje. Slastičari postaju zvijezde, a uredništvo Michelina najavljuje da će u budućim ocjenjivanjima restorana ozbiljnije razmatrati i ovaj segment. Netflix i ekipa Chef’s Table pogodili su pravo vrijeme za slastičarsku sezonu.