Gastro creperia Le Mika iz Masarykove ulice, pridružila se sve većoj skupini restorana koji dostavljaju hranu. Le Mika se uključila u sustav Foodex, što ga je lani pokrenuo 23-godišnji informatičar Jan Filipec, i koji funkcionira preko aplikacije. Foodex danas raznosi hranu za desetke zagrebačkih restorana, uključujući vrlo prestiżne poput Takenoka, i vrlo masovne poput El Greca i Curry Bowla.
Analiza trendova prehrambenih navika na Zapadu, pokazuje kako se dostava hrane pretvara u jedan od najvažnijih biznisa povezanih s restoranskom industrijom, o čemu svjedoči i činjenica da je sam Uber sa svojim servisom UberEATS, pokrenuo globalnu dostavnu kompaniju. Dostava hrane više ne podrazumijeva samo brza jela u uredima, ili pizzu za večeru, kad smo preumorni da bi kuhali, nego sve više ulazi i u gastronomski segment: puno je potrošača koji žele jesti hranu iz svojih omiljenih, često i upmarket restorana, u udobnosti svog doma. Ili žele jesti svoja omiljena restoranska jela u ambijentima i kontekstima različitima od restoranskih, što im dostava omogućava. Valja vjerojatno očekivati da će posao s dostavom hrane brzo rasti i u Hrvatskoj, te da će se početi otvarati niz firmi poput Foodexa i Pauze.