Restoranski vodič Gault&Millau svoje je prvo tiskano izdanje za Hrvatsku najavio za 6. travnja. Vodič će se tiskati na više od 300 stranica na hrvatskom i engleskom jeziku, a predstavit će 100 izabranih restorana i vina iz cijele Hrvatske i 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala. Dan prije izlaska vodiča na 17. katu zagrebačkog hotela Westin održat će se gala večera na kojoj će biti dodijeljeni godišnji Gault&Millau najboljim chefovima. Uz nagradu za chefa godine, Gault&Millau dodjeljuje i nagrade za chefa tradicijske kuhinje, za chefa sutrašnjice, za mlade talente te za najbolje POP mjesto. Posebni gosti na gala večeri bit će sjajna slovenska chefica Ana Roš iz restorana Hiša Franko, belgijski chef San Degeimbre i predsjednik Gault&Millaua Côme de Chérisey.
Kada su ga sredinom 20. stoljeća u Parizu pokrenuli novinari Henri Gault i Christian Millau, vodič Gault&Millau donio je novi jezik u pisanje o hrani, koji je pratio suvremenu kulturu i modernistički duh vremena, te demistificirao restorane učinivši relevantnima i popularnima podjednako neformalne formate i fine dining. Gault i Millau izmislili su celebrity chefove i otvorili put stotinama kasnijih restoranskih vodiča. Danas je Gault&Millau konzervativniji i permisivniji nego što je bio u svojim slavnim danima, ali njegov je utjecaj i dalje nesporan.