Od 18. do 20. ožujka na nizu atraktivnih lokacija u Šibeniku, od tvrđave Sv. Mihovila o lokalnih otočiča do restorana Pelegrini i hotela Solaris, održati Chef’s Stage, najznačajniji gastronomski kongres dosad održan u Hrvatskoj. Kongres organizira Pelegrinijev chef Rudolf Štefan, s ciljem pokretanja ozbiljne interdisciplirarne rasprave o budućnosti hrvatske i regionalne gastronomije, njezine promocije u globalnom kontekstu i edukacije novih generacija hrvatskih kuhara, konobara i voditelja restorana.
Dosta jaki lineup kongresa najavljuje 28 internationalnih chefova na čelu s Anom Roš iz Hiše Franko, najboljom svjetskom cheficom u San Pellegrinovom izboru World’s 50 Best Restaurants, najbližim suradnikom Massima Botture Enricom Vignolijem (predsjednik Postrivora, huba za mlade kuhare), slastičarom njujorškog Gramercy Taverna Mirom Uskokovićem, Švicarcem Svenom Wassmerom (dvije Michelinove zvjezdice u restoranu Silver), sjajnim slovenskim foragerskim dvojcem Peterom Blombergssonom i Lukom Koširom, Rusom Anatolijem Kazakovim (World’s 100 Best Restaurants), pijemontskim majstorom rižota Manuelom Costardijem, chefom pekinškog Four Seasonsa Jacksonom Wuom.
Na kongresu će se održati niz masterclassova, od otočnog foraginga s Anom Roš do masterclassa o servisu koji će voditi dvojica veterana iz vrha svjetsk restoranske industrie, Antonio Begonja, Maitre d’ legendarnog njujorškog restorana Per Se chefa Thomasa Kellera koji je postavio nove standarde u fine dining servisu, i Silvano Giraldin, Maitre d’ londonskog restorana Gavorche, jednog od najboljih restorana na svijetu. Osim panel diskusija, kuharskih demonstracija na terenu i promocije najboljih hrvatskih proizvođača hrane i vina, u sklop kongresa održat će se šest gala večera otvorenih za javnost. Prvoga dana, 19. ožujka, Ana Roš, Luka Košir i Sebastian Frank kuhaju u Pelegriniju, Sven Wassmer, Oliver Piras, Petra Jelenić i Enrico Vignoli priređuju večeru na brodu Casablanca, a Julia Jaksic, Christiano Costardi, Hrvoje Kroflin iMiroslav Uskoković kuhaju na tvrđavi Barone. Drugoga dana kongresa, na istim lokacijama kuhaju novi timovi, JRE reprezentaciju u Pelegriniju vode chefovi, Pietro D’Agostino, Uwe Machreich, Jesus Monedero, Teo Fernetich, Marina Gaši, Ivan Badurina i Saša Began. Na brodu Casablanca u utorak kuhaju Maksut Askar, Jackson Wu, Rudi Štefan i Robert Hromalić a na tvrđavi Barone Pedro Pena Bastos, Giulio Terrinoni, Anatoly Kazakov, Manuel Costardi. Chef’s Stage. Ulaznice za Chef’s Stage kongres prodaju se OVDJE.
Cijeli program kongresa Chef’s Stage