Opće je poznato da chefovi kod kuće imaju prazne hladnjake. Što je chef uspješniji, manja je vjerojatnost je da kuha kod kuće. Puno zanimljivije pitanje, međutim, glasi što osoba koja je kod kuće preuzima kuhanje, kuha chefu s Michelinovim zvjezdicama. Jedan od vjerojatno najboljih odgovora na ovo pitanje ima Nadine Redzepi, supruga Nominog chefa Renea Redzepija. Noma i Redzepi su lansirali novu nordijsku kuhinju, ali Nadine Redzepi bavi se starom, bezvremenom životnom kuhinjom. Onom na kojoj odrastaju djeca, oko koje se okuplja obitelj i zbog koje kuća postaje dom. Nadine Redzepi strastveno je kuhala puno prije nego je srela Renea. Upoznali su se u Nomi, gdje je radila kao konobarica. Kad je rodila prvo, zatim drugo i treće dijete, odustala je od posla u restoranu i posvetila se obitelji. Za nju, Noma je ionako obiteljski biznis. Srčana, talentirana eklektična jela Nadine Redzepi brzo su skupila više od 100 tisuća followera na Instagramu i sve je završilo, ili tek počelo, kuharicom Downtime: Deliciousness at Home koju je objavila krajem prošle godine s dosta uspjeha (nije odmogla promocija kućnih prijatelja Redzepijevih, Daniela Pattersona, Davida Changa i sl).
Instagram galerija recepata Nadine Redzepi možda će vas malo podsjetiti na magazin Mrvica Željke Klemenčić. Ključne riječi su su iskrenost, zdrave, moćne, svježe domaće namirnice i emocije. To su jela koja kreiraju emocije, djeca, gosti…ritam života u obitelji. I kojima Rene Redzepi rutinski dodjeljuje dvije, ponekad i tri Michelinove zvjezdice. Na našu kućnu listu odmah su ušli: