Otkad je umro 2016. Prince se nastavlja pojavljivati u najenobičnijim izdanjima. Ipak, još nismo imali ovo što se sada priprema u Americi. Grupa fanova genijalnom glazbeniku odlučila je odati počast svim osjetilima, pretvarajući njegove pjesme u raskošno dekorirane, pomalo ekscentrične deserte niskog stila. Prince vjerojatno ne bi okusio nijedan od veganskih cupcakesa ili torti od Oreo keksa u kuharici Little Red Velvette koju na proljeće izdaje slastičarnica Cat Food, ali bi možda čak i imao simpatija za opći feeling knjige.
Svaki recept u Little Red Velvette pun je referenci na Princeove pjesme. U kuharici su Purple Rain ombre torte, Raspberry Beret tartine, Darling Stikki puding od karamela i slične stvari. Datum objave je 21. travnja, na drugu obljetnicu Princeove smrti. Izdvojili smo jedan recept da vam približimo ideju.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite tri okrugla pleha za torte. Napravite “mlijeko od pahuljica.” Sat vremena namačite 50 g pahuljica u 300 ml mlijeka. Procijedite.
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu kremu, dodajte jedno po jedno jaje nastavljajući miksati dok ne dobijete homogenu masu.Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Pažljivo dodajte 100 g suhih pahuljica da dobijete hrskavu teksturu u torti. Pecite 25-30 minuta. Provjerite je li biskvit pečen prije nego ga izvadite.
Kad je biskvit pečen, namočite još 30 g pahuljica u 100 ml mlijeka i ostavite sa strane. Pripremite glazuru. Miksajte maslac dok ne postane pjenast i skoro bijel. Postupno šećer u prahu, pa namočene pahuljice. Premažite biskvite kremom i složite jedan na drugi. Trebali biste dobiti visoku tortu. Premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat vremena. Izvadite tortu iz hladnjaka i premažite još jednim slojem mliječne glazure. Vratite u hladnjak.
Napravite ganache. U plitkom loncu pomiješajte bijelu čokoladu i slatko vrhnje. Lagano zagrijavajte stalno miješajući, ne smije se karamelizirati. Ostavite da se ohladi 5 minuta pa prelijte tortu po vrhu, neka ganache kaplje niz stijenke. Dovršite tortu preostalom glazurom i drobljenim pahuljicama.