Sparivanje koktela i hrane odavno nije tek povremeni iskorak progresivnih restorana. Nakon što su uz vinske karte u restorane stigle karte za pairing s craft pivima, gastronomija je postala jedan od najjači kanala širenja popularnosti premium destilata. Gastromiksologija ubrzano raste, zamućujući granice između koktela i hrane. Po radu uloženom u pripremu sastojaka, tehničkom znanju i kompleksnosti, neki vrhunski kokteli zaista i ulaze u zonu tekuće gastronomije. Zagrebačka tvrtka Acrobat, koja u Hrvatsku uvozi superpopularni Gin Mare, 21. ožujka u restoranu Time priređuje zanimljivu demonstraciju ovog fenomen. Gastromixology Session, na kojemu će barmen Enzo Comes sa chefovima Timea ukinuti razgraničenje kuhinje i bara. Kao brand ambasador Vantguard Grupe, čiji portfolio osim Gina Mare uključuje i luksuzni blend konjaka i brandyja Ysabel Regina, tonik 1724, artešku vodu 22 i cachacu Capucana,
Comes će prezentirati koktele kao pairing jelima Timeovih chefova. Comes je talijanski barmen koji je karijeru počeo kao konobar, da bi se zatim školovao za sommeliera i nastavio studirati ugostitesljki menadžment u Londonu, gdje je četiri godine prošao nekoliko pozicija u Michelinovom restoranu Rhodes in the Square chefa Garyja Rhodesa. Nakon dolaska u Španjolsku Comes je nastavio raditi kao sommelier da bi se na kraju posvetio miksologiji. “S godinama sam imao priliku raditi u različitim okruženjima, gradovima i zemljama, prošao sam sve od hotelskih barova u resortima do prometnih barova i prvog bara posvećenog ginu u Barceloni.” Comes danas živi u Barceloni, kako Vantguardov ambasador i konzultant nekih od najvažnijih miksoloških događaja poput Tales of cocktails i Bar Conventa Berlin. U Timeu će predstaviti koktele na bazi Gina Mare, Ysabel Regine i Capucane.