Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas počinje Chef’s Stage, najvažniji gastronomski događaj u Hrvatskoj koji je okupio četiri stotine sudionika

chefs-stage1

U nedjelju oko jedanaest navečer veliki je bar šibenskog hotela Amadria Ivan odjekivao energijom neumornih kuhara, barmena, vinara, uljara, restoratera i drugih sudionika Chef’s Stagea, najrelevantnije gastronomske manifestacije dosad održane u Hrvatskoj. Vlasnik Pelegrinija Rudi Štefan pozdravljao je goste na ulazu u hotel, Sandi i Tedi Chiavalon entuzijastički su pričali o pairingu njihova ulja s istarskim sirom Veli Jože, s visokim Ivanom Milošom filozofirali smo o vrlinama novog ružičastog Stagnuma, dok je Mate Janković prepričavao uzbudljiv dan na brodu, koji je strane i ponešto hrvatskih gostiju Chef’s Stagea u nedjelju upoznavao sa znamenitostima šibenske okolice.

Raw squid, turnip & ginger with a view. #chefsstage #Croatia

A post shared by Miguel Pires (@migpires) on

Fotografije s nedjeljnog obilaska šibenske okolice dočaravaju dobru atmosferu uoči službenog početka Chef’s Stagea. Na 50-metarskoj jahti Casablanca u nedjelju su kuhali Vjeko Bašić iz murterske konobe Boba i Ante Božikov iz kornatske konobe Opat, vina su prezentirali Tomislav Tomac,Ivan Miloš i direktor vinarije Roxanich Mato Matić, dok su uz Sandija i Tedija Chiavalona koji su, kao i Miloš, predstavljali maslinova ulja, svoje proizvode predstavili žminjski Latus i niz lokalnih dalmatinskih OPG-ova. Na cijeloj ruti od Šibenika do Roškog slapa hrana je pratila ambijent i terroir, pa je prezentacija tako završila skradinskim rižotom Ante Pižića i degustacijom u vinariji Bibich. Chef’s Stage prate reporteri i urednici Telegrapha, Die Welta, BBC-jeva Good Fooda i još dvadesetak reportera i urednika iz Velike Britanije, Italije, Njemačke, Austrije, Kine i Turske.

And now ladies and gentlemen.. BIBICH 🍾 #chefsstage #aroundatable

A post shared by Chefs' Stage (@chefs_stage) on

Premda su, dakle, cijeli dan proveli na brodu, ili su pak kroz mećavu u Lici tek stigli do Šibenika, sudionici Chef’s Stagea odmah su, s puno dobrog raspoloženja, prionuli na pivo, koktele i vino. Kao da se nitko u ponedjeljak ujutro ne mora rano probuditi. A svi su se, naravno, morali rano probuditi, jer autobusi za ukupno 400 ljudi u devet i petnaest ujutro kreću ispred hotela, da bi protagoniste i goste odvezli do tvrđave Svetog Mihovila, gdje se u 10 i 30 svečano otvara ova iznimno važna smotra, s koje će Kult Plave Kamenice ekstenzivno izvještavati.

Croatia raw #chefsstage

A post shared by Kaja Sajovic (@kajasajovic) on

Risotto by Ante 👨🏻‍🍳 #chefsstage #aroundatable

A post shared by Chefs' Stage (@chefs_stage) on

Welcome drink! 🍾 #chefsstage #mycasablanca #aroundatable

A post shared by Chefs' Stage (@chefs_stage) on

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Danas počinje Chef’s Stage, najvažniji gastronomski događaj u Hrvatskoj koji je okupio četiri stotine sudionika

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min