Upravo je nevjerojatno da se na prvom izdanju šibenskog Chef’s Stagea nije pojavio ministar turizma ili barem predsjednik Hrvatske turističke zajednice. Hrvatska je, kako znamo, gotovo monokulturna turistička zemlja. Gastronomija bi morala postati jedna od središnjih točaka hrvatske turističke industrije
A Chef’s Stage svakako je najvažnija gastronomska smotra ikada održana u Hrvatskoj, na koju je došlo više od dvadeset svjetski relevantnih kuhara i restoratera s oko dvadesetak Michelinovih zvjezdica, kao i golema većina relevantnih hrvatskih chefova i restoratera. Njima treba dodati i više od trideset stranih novinara, što znači da je Chef’s Stage predstavljao i značajnu promociju za hrvatski turizam.
Nadalje, na Chef’s Stageu raspravljalo se o nekim najvažnijim temama za turističku i restoransku industriju, poput obrazovnih procesa i porezne politike. Na nekim panelima bili su najavljeni predstavnici Ministarstva turizma, ali se nisu pojavili. Pa ipak, Vlada jedne turističke zemlje taj je ekscentrično važan turistički događaj naprosto ignorirala, Premda je Chef’s Stage organiziran mimo institucija vlasti, predstavnici Vlade jedne toliko turističke zemlje naprosto su morali biti u Šibeniku.No, gledajući s druge strane, možda je bolje da ih nije bilo.
Prvi Chef’s Stage bio je iznimno uspješan na svim razinama, a osobito u povezivanju svjetske i hrvatske gastronomije i afirmiranju komparativnih prednosti domaće gastronomije pred puno zainteresiranih stranih promatrača. Stoga je uspjeh Chef’s Stagea zapravo snažan dokaz da se najbolje stvari u Hrvatskoj mogu napraviti bez Vlade i politike.